Децата од Детско село на проекција на филмот „Мечето Педингтон“

Во Скопје Сити Мол, во организација на Фондацијата Д-р Михаил Левенски се одржа едукативен забавен настан на кој специјални гости беа децата од Детското село и почесниот конзул на Република Перу за Република Македонија – Ненад Јаничевиќ. На овој...

Хуманитарен концерт за возобновување на храмот „СВЕТО ВОЗНЕСЕНИЕ ХРИСТОВО”

Насловот на овој концерт е “Чувства, ноти и предели” што не е случајно одбран, бидејќи во самото творештво се содржани токму овие 3 сегменти од неговиот личен опус со што самите љубители ќе се најдат за миг на различни...