„Отаде црнилото“ – Изложба на Велимир Жерновски

Во Музејот на современата уметност во Скопје  отворена е самостојна изложба со наслов ОТАДЕ ЦРНИЛОТО | BEYOND THE BLACKNESS на македонскиот уметник ВЕЛИМИР ЖЕРНОВСКИ. Преку инспиративното патување низ космичкиот наратив посетителите имаат можност да го погледнат светот од поинаков агол. Да навлезат во...