Latest posts

Фондација Д-р. Михаил Левенски: Донаторска вечер за возобновување на храмот во Владимирово

Фондацијата Д-р Михаил Левенсаки денеска одбележува три години од основањето и 72 годни од раѓањето на Д-р Михаил Левенски. „Начелата за делување на Фондацијата се начела по кои живееше и делуваше Д-р Михаил Левенски. Ние веруваме дека во основата на човековото семе е...

Две нови акции од проектот „ДЕЦАТА СЕ ГРИЖАТ ЗА ИДНИНАТА НА ШУМАТА“

Под мотото “Земјата се радува никливо во неа кога се засадува”( Левенски)   Скопје, 06.12. 2012. Во детската градина Росица, во населбата Хром –општина Ѓорче Петров-Скопје, и градинката Синоличка во општина Кисела Вода, 200 дечиња учествуваа во нови две...

Децата се грижат за иднината на шумата – инспирирај, мотивирај, создавај!

Во детската градина Срничка, во населбата Јане Сандански –општина Аеродром, 100 дечиња учествуваа во уште една акција од проектот – ДЕЦАТА СЕ ГРИЖАТ ЗА ИДНИНАТА НА ШУМАТА. Денес, Претставници на Фондацијата Д-р Михаил Левенски во соработка со ЈП Македонски...

Основана е фондацијата Д-р. Михаил Левенски

Основана фондација Д-р Михаил Левенски на 70 годишнината од неговото раѓање Македонија Во спонтана, срдечна и видно емотивна атмосфера, во природен амбиент како среде зелен парк кој никна на сцената на Драмски театар, прозвуче дел од творештвото на Левенски...