Фондацијата „д-р Михаил Левенски“, организираше креативна и уметничка работилница

На 14 февруари, Фондацијата „д-р Михаил Левенски“, организираше креативна и уметничка работилница, за децата од СОС-Детско Село, над 10-годишна возраст. Работилницата беше водена од академскиот сликар Тони Шулајковски, кој со задоволство ја прифати поканата на Фондацијата да биде носител...

Две нови акции од проектот „ДЕЦАТА СЕ ГРИЖАТ ЗА ИДНИНАТА НА ШУМАТА“

Под мотото “Земјата се радува никливо во неа кога се засадува”( Левенски)   Скопје, 06.12. 2012. Во детската градина Росица, во населбата Хром –општина Ѓорче Петров-Скопје, и градинката Синоличка во општина Кисела Вода, 200 дечиња учествуваа во нови две...

Основана е фондацијата Д-р. Михаил Левенски

Основана фондација Д-р Михаил Левенски на 70 годишнината од неговото раѓање Македонија Во спонтана, срдечна и видно емотивна атмосфера, во природен амбиент како среде зелен парк кој никна на сцената на Драмски театар, прозвуче дел од творештвото на Левенски...