Фондацијата „д-р Михаил Левенски“, организираше креативна и уметничка работилница

На 14 февруари, Фондацијата „д-р Михаил Левенски“, организираше креативна и уметничка работилница, за децата од СОС-Детско Село, над 10-годишна возраст. Работилницата беше водена од академскиот сликар Тони Шулајковски, кој со задоволство ја прифати поканата на Фондацијата да биде носител...

„Отаде црнилото“ – Изложба на Велимир Жерновски

Во Музејот на современата уметност во Скопје  отворена е самостојна изложба со наслов ОТАДЕ ЦРНИЛОТО | BEYOND THE BLACKNESS на македонскиот уметник ВЕЛИМИР ЖЕРНОВСКИ. Преку инспиративното патување низ космичкиот наратив посетителите имаат можност да го погледнат светот од поинаков агол. Да навлезат во...